Grim fra Habitat – skjenk i spistestua klar!

Siden huset begynner å ta skikkelig form, har vi begynt å fokusere på hvordan rommene skal utformes, hva vi trenger/ønsker oss av interiør, og å jakte opp alterantiver. Første post på programmet: Skjenk eller vitrineløsning til langveggen i spisestua!

Etter å ha fått ferdige plantegninger og kunne begynne å tilpasse møbler og lengder etter endelige mål, har vi funnet ut at skjenk/vitrine-løsning i spisestuen ikke kunne overstige en dypde på 45 centimeter, eller en lengde på 220 centimer. Dette skulle vise seg å by på noen utfordringer, siden tilnærmet standardmål på skjenker er 160 cenimeter, og vitrineskap er 90 centimeter. Å lage en kombinasjon av en skjenk og et vitrineskap blir da 250 centimeter, og vil sperre døren til verandaen. Det gjorde at en av de tidlige favorittene, Nordic Odense skjenk og vitrineskap fra Bohus, utgikk!

Nordic Odense skjenk og vitrine fra Bohus

Nordic Odense skjenk og vitrine fra Bohus.

Samme problemet var det med Casø 500 i hvitoljet eik fra Fagmøbler, skjenken var kun tilgjengelig som 160cm, og vitrineskapet som 90cm. Utrolig kul retro stil og fin finish, men dessverre litt for stort!

Casø 500 vitrine og skjenk fra Fagmøbler

Casø 500 vitrine og skjenk fra Fagmøbler

Men – vitrineskap var ikke det viktigste. Vi trenger lagrings- og veggplass, siden veggen vi skal ha denne skjenk/vitrineløsingen på blir bildevegg. Vitrineskapene har tradisjonelt sett glass i dørene for å vise innholdet, noe som ikke er et krav til løsningen vi ender på. Vi så også at å ha en lavere løsning, altså skjenk i stedet for skap, vil virke nettere i rommet. Heldigvis fant vi to veldig fine skjenker i stilen vi ønsket oss som var i fin lengde i forhold til veggen. Det første alternativet var skjenken Gigant fra Fagmøbler. Kul stil med finish i hvitoljet eik, men ikke helt drømmen i forhold til front på skapene.

Gigant skjenk fra Fagmøbler

Gigant skjenk fra Fagmøbler

Så – plutselig – var den bare der. På Habitat fant vi Gimm, perfekt i størrelse, farge, materiale og finish! Første møbel klart til spisestuen 😀

Gimm skjenk fra Habitat

Gimm skjenk fra Habitat

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *