Ikea og en dag full av flaks!

I påvente av nye materialer og arbeidsoppgaver bestemte vi oss for å dra til Ikea og bestille kjøkken denne dagen. Og for en tur det skulle bli…

Takket være Ibelins venninne Matilde (med mamma Malin og pappa Lachie i kulissene) ble lillefrøkna vår invitert på overnattingsparty fra fredag til lørdag. Siden snekkerne har jobbet ferdig en del småting i huset denne uken, manglet vi materialer og arbeidsoppgaver. Derfor bestemte vi oss for å få bestilt kjøkkenet på Ikea, og brukte den barnefrie formiddagen til en roadtrip til hovedstaden.

Kjøkken-illustrasjon

Første utkast av kjøkkenet vi mottok fra Strømstad Kök. Noen endringer har det blitt, men illustrasjonen gir et fint inntrykk av form og detaljer!

300 for 3.000 – inkludert planlegging!

Tidlig på’n satt vi oss i Toyotaen, med en omtrentlig planlagt tegning i kjøkkenplanleggeren på ikea.no. Når vi først kom inn på parkeringsplassen på Furuset, lyste reklameskiltene mot oss: Fram til 19. juni, altså i morgen, får vi 300 kroner i gavekort for hver 3.000 kroner vi bruker. Med tanke på at vi skulle ha et helt kjøkken, ville det altså bli noen kroner!

Vel inne så vi at noen hadde vært litt mer oppmerksomme enn oss. Ganske mange så at i dag var siste dagen av denne 300-kroner-gavekort-kampanjen, og ganske mange av de som hadde fått med seg dette, kunne tenke seg en kjøkkenoppgradering. Vi var redd for å måtte vente leeeeeeeenge på en kjøkkenspesialist til å hjelpe oss. Allikevel rakk vi knapt å få sett litt på fronter og innredning og ta en rask matbit før vi ble ringt opp og ønsket velkommen til PC-stasjon 3B. Der fikk vi fantastisk god hjelp! Vi traff på Shiva, en utrolig søt dame som hadde jobbet i kjøkkenplanleggingen i 18 år. Med gode spørsmål og tips jobbet hun seg gjennom tegningen, og fant de mest praktiske løsningene på alle krumspringene vi ønsket oss.

Billigbenk

Ikke bare det – vi hadde sett oss litt blinde på benkeplaten vi ønsket oss. Vi har hatt benkeplater i heltre på det forrige kjøkkenet, og elsket det. Men det er naturlig nok den dyreste varianten av benkeplater. I tillegg er de 2,8 centimeter tykke, som betyr at vi måtte bygge dem opp for å kunne ha vasken vi ønsket oss. Med krav om 3,8 centimeter måtte vi bestille benk på spesialmål, som er enda dyrere. Men Shiva visste råd – hun forstod hvordan vi ønsket at kjøkkenet skulle se ut, geleidet oss pent bort til benkeplatene, og viste oss en laminatplate som var akkurat det vi ville ha, som var tykk nok, og ikke minst var redusert med nesten 70% i pris fordi de skulle bytte leverandør og solgte ut denne benkeplaten nå! Dermed endte vi opp med å betale rett i overkant av 2.500 kroner for benkeplatene til hele kjøkkenet, i stedet for eksempelvis 62.000 kroner som Sigdal ville ha for sine valnøttbenkeplater!

Vi endte opp med kjøkkenet akkurat som vi ville ha det, til en rimeligere pris og en trygghet om at det blir riktig takket være en fantastisk flink, søt og hyggelig kjøkkenplanlegger på IKEA Furuset.

Fullt kjøkken, takk!

Rimforsa-serien fra IKEA

Illustrasjon: Rimforsa-serien fra IKEA. Klikk på bildet for å se hele serien.

Siden vi nå hadde spart inn litt kroner på kjøkkenet, og hadde sett oss ut noen elementer vi ønsket/trengte fra før, sugde vi på kampanjekaramellen, hentet en vogn og gikk berserk. Ved å bruke noen kroner til på fornuftige ting, fikk vi enda større gavekort. Med tanke på at dette ikke er siste IKEA-tur denne sommeren, kan det komme godt med!

Kjøkkenet ble komplementert med innredning og veggoppbevaring fra den fantastisk fine Rimforsa-serien. Serien passer perfekt i stilen vi ønsker på kjøkkenet, og har oppbevaring for noen av de viktigste kjøkkentingene: Krydder og urter!

Stilig skjenk og TV-benk

skjenk fra Stockholm-serien til IKEA

Illustrasjon: Skjenk fra serien Stockholm fra IKEA

For å toppe dagen endte vi opp med gavekort på over 5.000 kroner. I utgangspunktet hadde vi tenkt å vente med å kjøpe skjenk til spisestua og TV-benk, for å spare litt penger i prosessen. Men kombinasjonen av kampanjeflaks og funnet av de kule retromøblene i serien Stockholm ble umulig å ikke utnytte! Hjem til Fangebakken kom både TV-benk og skjenk i valnøttfiner, uten nesten å ha betalt en krone for dem.

Nå er det bare å jobbe på alt hva vi makter mot 14. juli, når Fangebakkens nye kjøkken kommer dundrende på en trailer til Halden.

Save

Save

Save

Save

Save

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *